Поводом чињенице да је потпредсједник Фудбалског савеза Србије Иван Ћурковић изјавио да га је баш брига шта Давор Шукер ради приватно Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица најоштрије осуђује изјаву потпредсједника Фудбалског савеза Србије Ивана Ћурковића да га је баш брига шта Давор Шукер ради приватно. Давор Шукер је јавна личност и мора преузети пуну одговорност за све што је рекао и урадио у претходном периоду. Давор Шукер још увијек није осудио усташки режим и није се јавно извино жртвама злочиначке Независне државе Хрватске тј. Србима, Јеврејима и Ромима које је својим изјавама и поступцима у више наврата увредио. Постављамо питање господину Ћурковићу и тражимо да одговори јавности да ли сматра приватном ствари и поступак Јосипа Шимунића који је суспендован од стране ЕУФА послије утакмице Хрватска-Исланд јер је са уздигнутом руком позвао навијаче да заједно узвикују усташки поздрав „За дом спремни.

Коалиција удружења избјеглица очекује да ће Фудбалски савез Србије, након што се упознао са доказима, издати јавно саопштење да повлачи подршку Давору Шукеру за кандидатуру за чланство у Извршном комитету Европске фудбалске уније. Ускраћивањем подршке човјеку који подржава усташку идеологију Фудбалски савез Србије ће дати свој допринос борби ФИФА и ЕУФА против расизма, дискриминаицје и ширења мржње.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта