Поводом чињенице да је предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић најавио да ће та организација преиспитати подршку Давору Шукеру за чланство у Извршном комитету УЕФА на основу изјаве Миодрага Линте Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица поздравља поздравља чињеницу да је предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић најавио да ће та организација преиспитати подршку предсједнику Хрватског ногометног савеза Давору Шукеру за чланство у Извршном комитету УЕФА под условом да му се што хитније доставе докази о његовом спорном ангажовању.

Доставићемо господину Караџићу фотографију на којој се јасно види Давор Шукер како стоји поред гроба ратног злочинца Анте Павелића у Мадриду као и изјаву Давора Шукера коју је крајем 2010. године дао за хрватски Т-портал да се не стиди што је био на гробу Анте Павелића. Такође, доставићемо господину Томиславу Караџићу изјаву Давора Шукера да ће Хрватска на Свјетском првенству у Бразилу играти за Јосипа Шимунића који је суспендован послије утакмице Хрватска-Исланд јер је са уздигнутом руком позвао навијаче да заједно узвикују усташки поздрав „За дом спремни“. Поставља се питање како би реаговао предсједник Фудбалског савеза Њемачке да се Јосип Шимунић зове можда Бастијан Швајнштајгер и да је послије утакмице њемачке репрезентације узвикнуо „Хај Хитлер“ или „Зиг хајл“? Одговор је веома јасан.

Подсјећамо господина Караџића да је 22. говембра 2013. године Фудбалски савез Србије издао саопштење у коме је осудио изјаву предсједника Ногометног савеза Хрватске Давора Шукера да ће Хрватска бити прва држава која ће играти пријатељски меч са екипом Косова под условом да то дозволи ФИФА. Косово није одиграло марта 2014. године пријатељску утакмицу са Хрватском, већ са репрезентацијом Хаитија, само из разлога јер је Фудбалски савез Србије инсистирао код ФИФА да нема пријатељских утакмица са селекцијама бивше Југославије. Давор Шукер се до данашњег дана није оградио од поменуте изјаве.

Коалиција удружења избјеглица очекује очекује да ће господин Караџић, након што се упозна са наведеним доказима, покренути иницијативу да Фудбалски савез Србије ускрати подршку за кандидатуру предсједника Хрватског ногометног савеза Давора Шукера за чланство у Извршном комитету Европске фудбалске уније. Главни разлог јесте чињеница да Давор Шукер није осудио свој одлазак на гроб ратног злочинца Анте Павелића, није осудио усташки режим, није осудио поступак Јосипа Шимунића због употребе усташких поздрава и није се извинио жртвама геноцида већ је својим изјавама послао поруку да подржава усташку идеологију.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта