Поводом исписаних графита увредљиве садржине о одборнику Скупштине Града Зрењанина и оснивачу и дугогодишњем предсједнику избјегличког удружења у општини Зрењанин Милану Мркобраду Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица најоштрије осуђује исписивање графита увредљиве садржине о одборнику Скупштине Града Зрењанина и освивачу и дугодишњем предсједнику избјегличког удружења у општини Зрењанин Милану Мркобраду. Наиме, у два наврата тј, 28. марта 2015. године и 5. априла 2015. године на зиду Основнe школe у мјесту Чентa, општина Зрењанин, исписан je графит „Милан Мркобрад је педерчина и усташка п….а“. Полиција је извршила увиђај на лицу мјеста и сачинила службени записник али је све остало на томе.

Милан Мркобрад је један од великог броја протјераних Срба који се часно и вриједно бори са свим недаћама и прехрањује својим радом себе и своју породицу. Апсолутно је неприхватљиво да се Милан Мркобрад назвива усташом јер је управо усташки режим у Другом свјетском рату извршио геноцид над Србима у Независној држави Хрватској и јер је проусташки режим Фраље Туђмана протјерао 500.000 Срба током грађанског рата деведесетих година. Због тога тражимо да починиоци овог срамног чина буду што прије откривени и санкционисани по закону.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта