Поводом изјаве хрватског премијера Зорана Милановића да су Срби варвари Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица оцјењује као увредљиву и шовинистичку, изјаву хрватског премијера Зорана Милановића да су Срби варвари. Наведена изјава представља врхунац примитивног понашања Милановића јер из ње произлази да су тобоже Хрвати цивилизованији и више вриједни од Срба. Насупрот томе, премијер Вучић се, својом изјавом да неће увести забрану аутомобила и аутобуса са хрватским регистрацијама у Србију и да су грађани Хрватске добродошли у нашу земљу, показао као озбиљан и одговоран лидер.

Коалиција удружења избјеглица позива двоје потпредсједника и министара из реда Срба у хрватској Влади Миланку Опачић и Бранка Грчића да јавно осуде антисрпско понашање свога шефа Милановића. Такође, позивамо функционере и чланове Социјадемократске партије Хрватске из реда Срба да на партијским органима траже осуду Милановићеве увредљиве и шовинистичке изјаве да су Срби варвари. Апелујемо на Европску унију да изврши јак притисак на Зорана Милановића да укине бесмислене забране и да се почне понашати пристојно и озбиљно.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта