Поводом изјаве потпредсједника Фудбалског савеза Србије Ивана Ћурковића да неће да прави Линти рекламу којом је избјегао да осуди Јосипа Шимунића за пропагирање усташтва Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица изражава чуђење због неодговорног понашања потпредсједника Фудбалског савеза Србије Ивана Ћурковића. Умјесто да призна грешку што је Фудбалски савез Србије дао подршку Давору Шукеру који заједно са Јосипом Шимунићем са симпатијама гледа на усташтво Иван Ћурковић даје срамну изјаву да неће да прави Линти рекламу. Поручујемо Ивану Ћурковићу да Миодраг Линта никада од њега није тражио никакву рекламу али да ће увијек реаговати на одлуке којима се даје подршка личностима које својим ставовима негирају злочиначки карактер НДХ и директно вређају жртве геноцида и њихове помотке и сународнике.

Коалиција удружења избјеглица позива Ивана Ћурковића да се заложи да Фудбалски савез Србије хитно сазове сједницу Извршног одбора на коме ће донијети одлуку о повлачењу подршке Давору Шукеру за кандидатуру за чланство у Извршном комитету Европске фудбалске уније. Главни разлог јесте чињеница да Давор Шукер данима упорно одбија да јавно осуди усташки режим, своју посјету гробу Анте Павелића, жељу да Хрватска одигра прву уталмицу са екипом Косова, и да се извине жртвама злочиначке Независне државе Хрватске јер их је у више наврата увредио.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта