Поводом изјаве Предсједника Хрватске Иве Јосиповића да ће Срби и Хрвати заједно славити «Олују» Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица сматра да је изјава Предсједника Хрватске Иве Јосиповића да ће Срби и Хрвати заједно славити «Олују» скандалозна и цинична. Хрватска операција Олуја је симбол највећег етнићког чишћења у скоријој историји Европе и представља за српски народ, а посебно за крајишке Србе, катастрофу и трагедију. Увјерени смо да Срби или барем њихови аутентични представници никада неће славити Олују.

Изјава Иве Јосиповића не доприноси нормализацији и развоју добросусједских односа. Хрватски предсједник треба да учини са своје стране да се успоставе исти стандарди у суђењима за ратне злочине и друга кривична дјела; да се престане са величањем ратних злочинаца и са негирањем, прешућивањем или умањивањем српских жртава из Другог светског рата и посљедњег рата.; да се врате одузета имовинска, стечена и друга шрава избеглих и прогнаних Срба.

Предсједник Коалиције
Миодраг Линта