Поводом изјаве предсједника Владе Србије Александра Вучића да је одлука Швајцарске да Насера Орића изручи Босни и Херцеговини све само не правична Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица поздравља изјаву предсједника Владе Србије Александра Вучића да је одлука Швајцарске да Насера Орића изручи Босни и Херцеговини све само не правична. То је још један доказ да се значајан дио међународне заједнице и даље држи лажног стереотипа да су Срби агресори и злочинци а Хрвати, Бошњаци у Албанци ослободиоци и жртве. Оваквав приступ сигурно неће допринијети међусобном разумијевању и искреном помирењу међу народима који живе на подручју бивше Југославије.

Коалиција удружења избјеглица поздравља став предсједника Владе Србије Александра Вучића да у Србији постоји снажна воља да се казне сви они који су починили ратне злочине против ратних заробљеника и цивила несрпске националности, као и да се о сваком злочину отворено говори. Нажалост, у Загребу и у Сарајеву, ратни злочинци се славе као хероји а српске жртве се понижавају, умањују или негирају. Правосуђе у Хрватској и Босни и Херцеговини је етнички мотивисано јер брани злочинце који су почини злочине над Србима и процесуира сваког Србина који је је учествовао у војсци Републике Српске и Републике Српске Крајине с друге без обзира што у великој већини случајева не посједује доказе.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта