Поводом изручења Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, Хрватској Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица оцјењује скандалозном одлуку Владе и Врховног суда Аустралије да Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, буде изручен Хрватској. Јасно је као дан да је проусташки лоби у Аустралији уз подршку одређених моћних кругова учинио све да се Капетану Драгану, као човјеку који је бранио Крајишнике од Туђманове проусташке власти, суди у Хрватској и да буде осуђен као ратни злочинац. Истовремено, Анте Готовина, Насер Орић, и слични који су одговорни за бројне злочине над Србима се пуштају на слободу.

Коалиција удружења избјеглица тражи од нашег министарства правде да захтјева од Републике Хрватске да се Капетан Драган изручи Србији и да се суђење одржи пред Већем за ратне злочине у Београду. У случају да Хрватска одбије наведени захтјев апелујемо на наше Министарство правде да активно помогне одбрану Капетана Драгана на начин да ангажује врхунске адвокате и да представници наше амбасаде у Загребу прате судски процес и алармирају домаћу и међународну јавност , ако се буду кршило његово људско право на фер и поштено суђење.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта