Поводом напада на предсједника Владе Србије Александра Вучића приликом његове посјете Поточарима Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица најоштрије осуђује покушај убијства српског премијера Вучића приликом његове посјете Поточарима. Нажалост, дио бошњачке јавности и политичара не желе да прихвате Вучићеву испружену руку помирења већ шире мржњу према свему што је српско. Поједини бошњачки политичари уз подршку дијела међународне заједнице имају за циљ да се српски народ прогласи геноцидним и да се изврши ревизија Дејтонског споразума с циљем уништења Републике Српске. Због тога се може основано рећи да је напад на српског премијера у Поточарима добро припремљен и организован а да није у питању изолован инцидент.

Коалиција удружења избјеглица тражи да надлежни органи ураде детаљну истрагу с циљем да се утврди ко су организатори напада на српског премијера. Сада је лопта на бошњачкој страни терена у смислу да се види да ли ће бошњачке националне и вјерске институције и политичке странке безусловно осудити напад на српског премијера и инсистирати да се открију и казне организатори и починиоци овог безумног чина. То ће бити један од показатеља да ли бошњачка национална и политичка елита жели да прихвати испружену руку помирења српског премијера Вучића или се и даље залажу за политку сукоба и подјела.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта