Поводом неоснованих напада предсједника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића на Миодрага Линту Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица с гнушањем одбацује неосноване тврдње предсједника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића да је Миодраг Линта искористио избор Давора Шукера у чланство Извршног комитета УЕФА за личну промоцију и да због таквих као што је Миодраг Линта Србију данас мрзи пола Европе. Миодрага Линту не занима лична промоција већ већ поставља питање у јавности да ли је морално прихватљиво да једна српска институција подржава човјека који се поноси што је био на гробу Анте Павелића и одобрава поступак Јосипа Шимунића који с уздигнутом десном руком кличе усташки поздрав „За дом спремни“. Миодраг Линта се залаже да Србија постане уређена и пристојна држава у којој се поштују европске вредности. Једна од њих јесте антифашизам односно јавна осуда свих појединаца и група који подржавају фашистичке покрете и идеје као што је усташтво.

Коалиција удружења избјеглица подсјећа Томислава Караџића да је један од његових потпредсједника Иван Ћурковић честитао Давору Шукеру на избору у Извршни комитет УЕФА и да је за загребачки Вечерњи лист и друге хрватске медије рекао слиједеће, цитат, „Врло сма задовољан таквим расплетом, увијек је добро да регија има свог представника. Шукер ће бити наша најбоља веза с људима који одлучују о најважнијим ногометним стварима“. Позивамо Томислава Караџића да престане да се служи ситним подметањима већ да јавно призна да је наш фудбалски савез подржао присталицу усташке идеологије. Ако Томислав Караџић и Иван Ћурковић иамју имало морала треба да поднесу оставке и не да неистинама и замјеном теза бране своју погрешну одлуку.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта