Поводом срамне одлуке предсједника ФСС Томислава Караџића и потпредсједника ФСС Ивана Ћурковића да на конгресу УЕФА наш фудбалски савез гласа за предсједника Ногометног савеза Хрватске Давора Шукера у Извршни комитет УЕФА Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица тражи да предсједник ФСС Томислав Караџић и потпредсједник ФСС Иван Ћурковић поднесу оставке због срамне одлуке да наш фудбалски савез на конгресу УЕФА у Бечу гласа за присталицу усташке идеологије Давора Шукера у Извршни комитет УЕФА. Поред тога, Томислав Караџић и Иван Ћурковић нису упознали предсједника УЕФА Мишела Платинија и представнике националних савеза чланица УЕФА са чињеницом да Давор Шукер својим изјавама и поступцима заговара расизам и шири мржњу према Србима, Јеврејима и Ромима. Вјерујемо да велика већина националних савеза не би подржала избор Давора Шукера у Извршни комитет УЕФА да су били упознати са свим детаљима из његове биографије.

Коалиција удружења избјеглица је шокирана понашањем Томислава Караџића и Ивана Ћурковића јер су данима игнорисали чињенице да је Давор Шукер поштовалац лика и дјела Анте Павелића, највећег зликовца српског народа и највјернијег савезника нацистичке Њемачке. Поставља се питање да ли би челници фудбалског савеза неке друге европске државе остали на фукцији да је њихов савез подржао кандидата који је присталица Адолфа Хитлера и других нацистичких вођа? Одговор је веома јасан. Истог тренутка би били принуђени да поднесу оставке.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта