Поводом одлуке истражног судије у Солуну да се Ђука Богуновић пусти из затвора у коме се налазио на основу расписане потјернице Бироа загребачког Интерпола Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица поздравља одлуку истражног судије у Солуну да пусти из затвора Ђуку Богуновића који је јутрос стигао у Београд и налази се са својом породицом. Ђука Богуновић (48) је ухапшен на граничном прелазу Дорјан приликом уласка из Македоније у Грчку, а по међународној потерници коју је расписао Биро Интерпола у Загребу због наводно почињеног ратног злочина на Банији почетком 90-их година прошлог вијека.

Ђука Богуновић ју ухапшен прије осам дана када је са породицом кренуо на љетовање, иако је код себе имао ослобађајућу пресуду суда у Сиску. Међутим, Хрватска је накнадно, са новом исконтруисаном оптужбом да је учинио још један ратни злочин, покушала да се Богуновић пребаци у Загреб. Коалиција удружења избјеглица се посебно захваљујуje Влади Србије која се максимално ангажовала да Богуновић буде пуштен из затвора.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта