Поводом одржаног састанка Миодрага Линте у Министарству правде Републике Србије у вези ухапшеног Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта одржао је састанак са шефом кабинета министра правде Републике Србије Николом Савићем. Састанку, који је одржан у Министарству правде, накратко је присуствовао и сам министар правде Никола Селаковић. Тема састанка, који је одржан на иницијативу Миодрага Линте, била је везана за Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, којег Аустралија намјерава да изручи Хрватској.

Линта је договорио да министар правде Никола Селаковић пошаље још једно писмо аустралијском министру правде Мајклу Кинану у коме ће га замолити да Аутралија не изручује Капетана Драгана Хрватској јер неће имати фер и поштено суђење.Главни разлог јесте чињеница да хрватско правосуђе није ни независно не непристрасно. У случају да Аустралија, ипак, изручи Капетана Драгана Хрватској, договорено је да Србија активно помогне његову одбрану пред хрватским судом.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица