Поводом одржаног састанка представника Коалиције удружења избјеглица и Асоцијације избјегличких и других удружења Срба из Хрватске у Комесаријату за избјеглице Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У Комесаријату за избјеглице одржан је у петак 18. јула 2014. године састанак делегације Коалиције удружења избјеглица на челу са Миодрагом Линтом и делегације Асоцијације избјегличких удружења на челу са Милојком Будимиром. Договорено је да се устостави стална сарадња кроз оснивање Координације, као неформалног тијела, у циљу заједничког дјеловања. Усвојен је и приједлог Одлуке о оснивању Координације избјегличких и завичајних удружења о коме треба да се изјасне надлежни органи Коалиције и Асоцијације.

Коалиција удружења избјеглица жели да изрази своје задовољство да је дошло до наведеног састанка и наставиће да и даље активно ради на окупљању преосталих избјегличких и завичајних удружења и угледних појединаца у једну колону. Само јединствени можемо још активније радити на рјешавању наших бројних проблема у процесу интеграције у Србији и у мјестима одакле смо протјерани. Посебно истичемо чињеницу да је Коалиција од свог оснивања крајем 2008. године јавно заступала идеју заједништва и дјеловања у једној колони. Драго нам је да су се коначно стекли услови да до тога коначно и дође.

Информативна служба
Коалиције удружења избјелгица