Поводом одржаног Трећег конгреса Привредникових стипендиста и српске омладине у Загребу Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта је, у својству замјеника предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије, у суботу 25. октобра 2014. године, присуствовао Трећем конгресу Привредникових стипендиста и српске омладине који је одржан у Српској православној гимназији „Кантакузина Катарина Бранковић“ у Загребу. Тема скупа је била (Само)запошљавање младих: проблеми и перспективе“. На Трећем конгресу Привредникових стипендиста и српске омладине учествовало је око 150 младих чланова „Привредника“ и његових симпатизера из читаве Хрватске узраста од 16 до 30 година.

Присутнима су се обратили предсједник СПД „Привредник“ Никола Лунић, Митрополит загребачко-љубљански Порфирије, предсједник Републике Хрватске Иво Јосиповић, предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац и Миодраг Линта. Међу присутним гостима били су, између осталих, отправник послова у амбасади Србије у Загребу Боса Продановић и члан Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Небојша Берић. Привредников конгрес био је посебан догађај и за 17 „Привредникових „ стипендиста, којима је предсједник друштва Никола Лунић уручио уговоре о стипендирању. Шесту годину заредом „Привредник“ стипендира школовање надарених ученика и студената слабијих материјалних могућности путем хуманитраних фондова.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица