Поводом отварања традиционалне манифестације „Крајишки ликовни салон“ Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења и народни посланик Миодраг Линта са сарадницима присуствовао је у сриједу 29. октобра 2014. године отварању изложбе у оквиру традиционалне манифестације „Крајишки ликовни салон“ . Изложба је отворена у Галерији Музеја жељезница у Београду, а ове године је посвећена 100-годишњици од Сарајевског атентата и почетка Великог рата. До сада је одржано 27. салона, а први пут је одржан почетком 80-тих година прошлог вијека у Книну. Континуитет ове изложбе на кратко је прекинут 1995. године због прогона српског народа, али је она наставила своје трајање и на простору Србије.

На изложби је своје радове изложило више од 80 аутора који су своје идеје и ставове исказали у најразноврснијим материјалима и техникама, од оних класичних попут мермера, мозаика или уља, графике, све до дигиталне фотографије. И ове године, на изложби заједно су излагали како афирмисани умјетници, тако и млади аутори који су рођени знатно послије оснивања Салона. Ову изложбу су организовали Удружење Срба из Хрватске, Српско културно друштво „Зора“ Книн-Београд заједно са Завичајним клубом „Книнска крајина“ и Удружењем Срба из Хрватске „Никола Тесла“ из Крагујевца.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица