Повoдом предаје изборне листе „Александар Вучић – Будућност у коју вјерујемо“ Републичкој изборној комисији 04. Фебруара 2014. године Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Српска напредна странка је одлучила да не прави коалициони споразум са Коалицијом удружења избјеглица везано за предстојеће парламентарне изборе али је договорено да на снази остаје Споразум о сарадњи који је потписан 11. јануара 2012. године од стране тадашњег предсједника Српске напредне странке Томислава Николића и предсједника Коалиције удружења избјеглица Миодрага Линте. Српска напредна странка је донијела одлуку да предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта буде на изборној листи на 43 мјесту.

Подсјећамо јавност да се Споразумом о сарадњи од 11. јануара 2012. године Српска напредна странка обавезала да ће водити политику активне подршке избјеглим и прогнаним лицима и другим оштећеним грађанима у остваривању њихових одузетих имовинских и стечених права у Хрватској и Босни и Херцеговини, успостави истих стандарда у суђењима за ратне злочине, рјешавању питања несталих, као и рјешавању стамбених и других потреба избјеглих и прогнаних лица који су се одлучили за интеграцију. У Србији живи преко 500.000 избјеглих и прогнаних лица и преко 100.000 грађана који су оштећени у својим правима у Хрватској и БиХ.

Српска напредна странка је, у члановима 2. и 3. поменутог Споразума, дала пуну подршку иницијативи Коалиције удружења избјеглица да се сазове посебна сједница Скупштине Србије на којој би се усвојила Резолуција о поштовању људских права избјеглих и прогнаних лица и других општећених грађана из Хрватске и Босне и Херцеговине и основали Фонд за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима на нивоу Републике Србије и Града Београда.

Коалиција удружења избјеглица очекује да ће коалиција коју предводи Српска напредна странка убједљиво побиједити на изборима и да ће још снажније наставити друштвене и економске реформе и борбу против корупције и криминала. Такође, очекујемо да ће питање поштовања људских и политичких права Срба у региону, поред питања Косова и Метохије, бити једно од приоритета нове Владе.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица