Поводом прославе 101. рођендана Ногометног клуба „Динара“ из Книна Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта, био је у својству замјеника предсједника Одбора за дијапсору и Србе у региону Скупштине Србије, гост на 101. рођендану Ногометног клуба „Динара“ из Книна, једног од најстаријих фудбалских клубова бивше Југославије. Прослава је одржана у суботу 01. новембра 2014. године у ресторану „Језеро“ у Београду. На прослави тј. на тзв. Динариној бијелој ноћи се окупио значајан број бивших играча НК „Динара“ на челу са бившим селектором фудбалске репрезентације Србије Илијом Петковићем , као и бројни пријатељи клуба из Книна и других крајева. Прославу је организовало Удружење бивших играча и пријатеља НК „Динара“ које је прошле године објавило монографију клуба поводом 100. година од оснивања, израдило филм о НК „Динара“ и календар за 2014. годину.

Предсједник Коалиције Миодраг Линта је у свом обраћању, између осталог, рекао да је Ногометни клуб „Динара“ од свог оснивања прије 101. године оставила трајан и неизбрисив траг у историји Книна, Далмације и нашег крајишког народа. Посебно је похвалио групу бивших играча клуба који су 2001. године основали Удружење бивших играча и пријатеља НК „Динара“ с циљем да отргну од заборава славну традицију свог клуба. Поменуто удружење треба да буде, према Линти, примјер бившим играчима бројних других крајишких клубова са подручја Далмације, Лике, Кордуна, Баније, Славоније, Босанске Крајине да се организују у удружења с циљем да објаве монографије својих клубова и организују једногодишње прославе.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица