Поводом састанка делегације избјегличких удружења и завичајних клубова са Предсједником Парламентарне скупштине Савјета Европе г-дином Мелвутом Чавашоглуом који је одржан 7. марта 2011. године у Београду Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Парламентарне скупштине Савјета Европе г-дин Мелвут Чавушоглу је приликом своје званичне посјете Републици Србији примио, између осталих, делегацију избјегличких удружења и завичајних клубова који су се захвалили на његовој подршци и детаљно га упознали са главним проблемима преко 400.000 избјеглих и прогнаних Срба из Републике Хрватске, као и грађана који су оштећени у својим имовинским и другим правима у Републици Хрватској. Г-дин Чавушоглу је, такође, упознат са акцијом прикупљања потписа подршке Петицији избјеглих и прогнаних Срба из Републике Хрватске у којој је прикупљено 45.000 потписа у првом кругу, као и са садржајем приједлога Резолуције о поштовању људских права избјеглих и прогнаних Срба из Републике Хрватске и грађана који су оштећени у својим имовинским и другим правима у Републици Хрватској а која је уручена шефовима свих посланичких група у Народној скупштини Републике Србије са молбом да је подрже и усвоје на посебној сједници.

Г-дин Чаушоглу се захвалио на подршци и рекао да ће са своје стране предузети низ корака у циљу подршке проналажењу свеобухватног и трајног рјешења бројних проблема избјеглих и прогнаних лица. У том смислу је рекао да ће о садржају састанка са делегацијом избјегличких удружења и завичајних клубова упознати низ значајних фактора тј. руководство Републике Хрватске приликом свог посјета званичном Загребу у наредном периоду; комесара за људска права Савјета Европе г-дина Тхомаса Хамарберга; чланове Предсједништва Парламентарне скупштине Савјета Европе; делегацију хрватског сабора у Парламентарној скупштини Савета Европе. Такође, г-дин Чавушоглу је рекао да ће Петицију избјеглих и прогнаних Срба из Републике Хрватске прослиједити Одбору Парламентарне скупштине за миграције, становништво и избјеглице, као и Одбору за правне послове и људска права уз захтјев да је размотре током свог рада који се буде односио на стање расељених лица у Европи.

Предсједник Коалиције,
Миодраг Линта