Поводом Шесте Личке олимпијаде, која је одржана у Бањи Јунаковић код Апатина Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта, био је гост на такмичењу у традиционалним народним дисциплинама под називом „Личка олимпијада“ која је одржана, по шести пут, на теренима Бање Јунаковић код Апатина 27. јуна 2015. године. Манифестацију организује општина Апатин са идејом његовања и развијања историјског и традиционалног културног и спортског наслеђа личког народа.

Ове године на „Личкој олимпијади“ учествовале су 22 екипе из Србије, Републике Српске и Хрватске. Манифестација је почела свечаним дефилеом екипа, а званично ју је отворио др Живорад Смиљанић, председник општине Апатин. Присутним посјетиоцима и такмичарима обратио се, у име Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије, и Миодраг Линта. Заједно са Миодрагом Линтом на манифестацији су били присутни Миле Шапић и Душан Линта.

Прва дисциплина била је трка у врећама за децу. Након тога уследио је централни део програма у коме се, пред великим бројем љубитеља спорта и поштоваоца традиције одвијало такмичење у девет традиционалних личких дисциплина: вучење куке, скок у даљ из места, скок у вис из места, претезање штапа, ходање по брвну, обарање руке, пењање на стожину, бацање камена с рамена и повлачење конопца.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица