Поводом узнемиравања српских повратника у селу Лушци Паланка, општина Сански Мост, Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Дана 14. и 15. јануара текуће године у ноћним сатима непозната лица са дугим брадама су узнемиравала двије српске повратничке породице у селу Лушци Паланка, општина Сански Мост, лупајући шакама по вратима. Том приликом су, чак, разбили прозор на једној од кућа. Породице су позвале полицију која је извршила увиђај. Након њиховог одласка непозната лица су се вратила и наставила са лупањем по вратима на обје куће. Наведени догађај у Лушци Паланка десио се више пута у претходном периоду.

Такође, важно је истаћи да непозната лица узнемиравају српске повртанике и у другим селима општине Сански Мост: Липник, Мркаљи, Горњи и Доњи Подови и делови Томине. Очигледно је у питању смишљена и организована акција којом се жели послати порука српским повратницима да нису добродошли на ово подручје с једне стране, и одвратити преостале српске избјеглцие од повратка у наведена села с друге стране..

Коалиција удружења избјеглица изражава протест због чињенице да непозната лица у дужем временском периоду, некажњено, узнемиравају српске повратнике и тражи од надлежних органа да, што прије, открију починиоце и осигурају мир и безбедност за све грађане општине Сански Мост без обзира на националну и вјерску припадност.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта