САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На возилу Рено Кангу, 2001. годиште, које користи председник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта, током ноћи је разбијено стакло на вратима од гепека. Из возила није узета опрема нити стерео уређај. Током ноћи на паркингу се налазио већи број возила. Због наведеног основано сумњамо да је мотив разбијања стакла био политички а не крађа. Догађај је пријављен полицији која је извршила увиђај. Такође, директору полиције Милораду Вељовићу упућено је писмо с молбом да полиција разреши случај.

Ово је други пут, у последњих шест месеци, да је на истом возилу разбијено стакло на вратима од гепека. Први пут се то десило 27. фебруара 2012. године. Премда је директору полиције Милораду Вељовићу истог дана упућено писмо полиција досад није открила починиоца/е и утврдила стварне мотиве напада.

Коалиција удружења избјеглица сматра да се, и овај пут, ради о политички мотивисаном догађају који је усмерен да застраши Коалицију удружења избјеглица и њеног председника Миодрага Линту с циљем да одустану од борбе за проналажење правичног и трајног решења пола милиона избеглих и прогnаних Срба и преко 200.000 грађана Србије који су оштећени у својим имовинским и другим правима у Хрватској и Босни и Херцеговини.

Члан Председништва Коалиције
Милорад Бједов