Поводом најава да већина чланица НАТО не жели својим присуством на војној паради, која ће бити одржана у Загребу поводом обиљежавања злочиначке акције „Олуја“, да распирује сукобе у региону Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица поздравља одлуку већине чланица НАТО да не учествују на војној паради, која ће бити одржана у Загребу, поводом обиљежавања злочиначке акције „Олуја“. Хрватска пуних 20 година слави протјеривање дијела својих грађана српске националности што представља антицивилизацијски и неморалан чин. Због тога би учешће на војној паради значило одобравање највећег етничког чишћења грађана Европе послије Другог свјетског рата.

Коалиција удружења избјеглица апелује на генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга да пошаље поруку свим својим чланицама да не учествују у обиљежавању злочиначке акције „Олуја“ јер би на тај начин понизили српске жртве, пола милиона протјераних Срба из Хрватске и читав српски народ. Хрватска је једина чланица Европске уније у којој се ратни злочинци славе као хероји а српске жртве се не признају и нигдје их нема.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта15